A legbefolyásosabb nők Latin-Amerikában

A Forbes magazin legújabb listája szerint Brazília elnöke, Dilma Rousseff Latin-Amerika legbefolyásosabb nője. A Brazília első női elnökeként idén hivatalba lépett Rousseff az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának Puerto Rico-i származású tagját, Sonia Sotomayort taszította le a dobogóról. Rousseff a Forbes szerint rendkívüli felemelkedésének, és annak a ténynek köszönheti első helyét, hogy személyében először irányítja nő Latin-Amerika legnagyobb gazdaságát.

Világviszonylatban a  brazil elnöknő a harmadik legbefolyásosabb nőnek számít azon a listán, ahol az első két hely Angela Merkel német kancellárnak, illetve Hillary Clintonnak, az Egyesült Államok külügyminiszterének jutott.

A latin-amerikai térséget tekintve a képzeletbeli dobogó második helye Argentína elnökének, Cristina Fernandez de Kirchnernek jutott, aki a világ legbefolyásosabb nőit összegyűjtő, összesített lista tavalyi 68. pozíciójáról idén már a 17. helyre lépett előre. A harmadik helyen az ENSZ jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedő modell, a szintén brazil, Gisele Bündchen előzte meg a New York-i székhelyű üzleti magazin listájának régiós negyedik helyezettjét, Costa Rica elnökét, Laura Chinchillát.

Scheinring Endre

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »