A legbefolyásosabb nők Latin-Amerikában

A Forbes magazin legújabb listája szerint Brazília elnöke, Dilma Rousseff Latin-Amerika legbefolyásosabb nője. A Brazília első női elnökeként idén hivatalba lépett Rousseff az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának Puerto Rico-i származású tagját, Sonia Sotomayort taszította le a dobogóról. Rousseff a Forbes szerint rendkívüli felemelkedésének, és annak a ténynek köszönheti első helyét, hogy személyében először irányítja nő Latin-Amerika legnagyobb gazdaságát.

Világviszonylatban a  brazil elnöknő a harmadik legbefolyásosabb nőnek számít azon a listán, ahol az első két hely Angela Merkel német kancellárnak, illetve Hillary Clintonnak, az Egyesült Államok külügyminiszterének jutott.

A latin-amerikai térséget tekintve a képzeletbeli dobogó második helye Argentína elnökének, Cristina Fernandez de Kirchnernek jutott, aki a világ legbefolyásosabb nőit összegyűjtő, összesített lista tavalyi 68. pozíciójáról idén már a 17. helyre lépett előre. A harmadik helyen az ENSZ jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedő modell, a szintén brazil, Gisele Bündchen előzte meg a New York-i székhelyű üzleti magazin listájának régiós negyedik helyezettjét, Costa Rica elnökét, Laura Chinchillát.

Scheinring Endre

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »