Medvegyev dicséri az ukrán demokráciát

Dmitrij Medvegyev orosz elnök gratulált Viktor Janukovics ukrán elnöknek Ukrajna egyik legjelentősebb nemzeti ünnepének, a Függetlenség Napjának alkalmából. Medvegyev dicsérte, hogy Oroszország nyugati szomszédja jelentős eredményeket ért el a demokratikus elvek erősítésében – jelentette a Kreml sajtószolgálata augusztus 24-én szerdán.

„Az elmúlt két évtizedben a modern Ukrajna fejlődése során komoly előrelépést értek el az állam építésében, a demokratikus elvek erősítésében, a gazdasági potenciál megvalósításában. Évről évre bővülnek Kijev regionális stabilitásért és biztonságért tett erőfeszítései. Az ország tekintélye nő a nemzetközi színtéren” – áll az orosz elnök ünnepi közleményében. Medvegyev a két ország jövőbeli kapcsolatainak alakulására is optimizmussal tekint.

Ukrajna 1991. augusztus 24-én nyerte el függetlenségét a Szovjetuniótól, amelyet még abban az évben december 1-jén egy népszavazás jóvá is hagyott. Az ide, huszadik évfordulóra országszerte különböző ünnepi eseményekkel emlékeztek.

Tóth I. Dávid

Friss hírek