Már csak ígérgetni tud a jegybankelnök?

Továbbra is a monetáris programok kimenetele határozhatja meg a középtávú piaci mozgásokat. Ebből a szempontból nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a jegybankárok Jackson Hole-i konferenciájára kell figyelni, amit pénteken tartanak és ahol nem elképzelhetetlen, hogy Ben Bernanke valamivel előáll, hogy a visszaeső növekedést újabb ösztönzővel támogassa meg. Kérdés persze, hogy mit tud tenni a jegybank, amelynek azért limitált a mandátuma, és a fiskális bénultság helyébe csak kismértékben tud lépni.

A Washington Post ma reggeli számában arról írnak, hogy Bernanke valószínűleg nem fog tudni mit nyújtani a piacoknak, akinek már a verbális támogatás, és a szóbeli ígéret kevés lesz. Mint a hét elején írtuk, az USA kötvénypiacon a hosszú hozamok erősen süllyedtek az utóbbi napokban, amiből az olvasható ki, hogy nagyobb szereplők a QE3 bejelentésére számítanak, és olyan 600 milliárd dolláros újabb ösztönzőt tartanának megfelelőnek. Meglátjuk Bernanke mit hoz ki a szorítóból, de érdemes felkészülni egy esetleges kijózanodásra a hét vége felé, vagy a jövő hét elején.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »