A legmodernebb technológiával szerelik fel a moszkvai metrót

Szvetlana Careva, a moszkvai metró sajtószolgálatának főnöke interjút adott a Komszomolszkaja Pravda újság augusztus 22-i kiadásának, amelyben bejelentette, hogy hamarosan a vonalak terheltségét mutató képernyőket szerelnek fel az állomásokon. Szintén tervezik egy megújított, a felszíni közlekedés információit tartalmazó navigációs rendszer bevezetését, továbbá fejleszteni fogják a bankkártyás és mobiltelefonos fizetési infrastruktúrát is.

Moszkva polgármestere, Szergej Szobjanyin aktívan látott neki a főváros közlekedési problémáinak megoldásához, és a metróépítés ütemének gyorsítását tűzte ki célul. 2015-ig Szobjanyin több mint 70 km-rel szeretné bővíteni a jelenlegi vonalrendszert, ami összefüggésben lehet Moszkva határainak kiterjesztésével is. A jelenlegi vezetés szeretné megkönnyíteni a földalatti használatát a lakosok számára, így a következő években a fentiek mellett további újítások is várhatóak.

A városi hatóságok az akadálymentesítésre is kiemelt figyelmet szeretnének fordítani, és ennek megfelelően az hátrányos helyzetű embereknek is kényelmes körülményeket szeretnének teremteni, ami elsősorban a kerekesszékeseknek való liftek építését jelenti.

A modernizációval a turisták is jól járnak, mert a cirill betűs változatok mellett várhatóan angolul is megjelennek majd a kiírások (jelenleg csak a szerelvényeken lévő tájékoztatókon láthatóak a latin betűvel írt állomásnevek).

Tóth I. Dávid

Friss hírek