Beidézte a bíróság Vlagyimir Putyint

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök Ukrajnába érkezik azért, hogy vallomást tegyen Julija Timosenko tárgyalásán. Jelenleg a miniszterelnök ukrajnai látogatásához szükséges dokumentumokat készítik elő.

Korábban Dmitrij Medvegyev orosz államfő sajtószolgálata közölte, hogy nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Putyin tanúként részt vesz Timosenko peres ügyében.

Korábbi közlések szerint Szergej Smatko orosz energiaügyi miniszter kijelentette, hogy Oroszország nem kételkedik a 2009-es gázszerződés legitimitásában – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

Mint ismeretes, Viktor Juscsenko volt ukrán államfő augusztus 17-én megjelent a pecserszkiji kerületi bíróságon. A kihallgatás során kijelentette, hogy Timosenko 2009-ben az Oroszországgal folytatott tárgyalások során elutasította Putyin 250 dolláros/ezer köbméter gázárát 1,7 dolláros tranzitdíj mellett. Juscsenko szintén kijelentette:  a szerződéskötés körülményeinek pontos meghatározása érdekében Vlagyimir Putyint és Alekszej Millert, a Gazprom elnökét tanúként szintén ki kell hallgatni ez ügyben.

Timosenko nem adott válaszokat Juscsenko kérdéseire. Timosenko hívei pedig tojásokkal dobálták meg Juscsenko autóját mikor megérkezett a bíróságra.

Kitekintő / Karpatinfo.net

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »