20 vadászgéppel bővül az orosz légi flotta 2011-ben

Az Egyesült Repülőgépgyártó Társaság több mint 20 harci gépet gyárt 2011-ben az oroszországi Védelmi Minisztérium részére. Ezt a cég elnöke, Mihail Pogoszjan jelentette be a Moszkvához közeli Zsukovszkijban az idei nemzetközi repülési kiállításon.

Az Egyesült Repülőgépgyártó Társaság 2006. február 20-án jött létre az orosz elnök rendeletének megfelelően, amely összefogja az oroszországi repülőgépgyártó cégeket, így a közismert MIG, Szuhoj, Irkut és Szokol cégeket, és lízingcégeket is. A 2011-es repülőeladásoknak köszönhetően a társulás árbevétele több mint 190 milliárd rubelre (kb. 1330 milliárd forint) rugott a tavalyi 128 milliárdhoz (kb. 900 milliárd forint) képest.

„A közeljövőben, ettől az évtől kezdve, évente több mint 20 repülőt fogunk szállítani a Védelmi Minisztériumnak” – mondta Pogoszjan a Nemzetközi Repülési és Űrhajózási Szalon 2011-es megnyitóján.

Idén a kiállítás fénypontja a világ legnagyobb utasszállító gépének, az Airbus-380-nak, és a Boeing-787-es „Dreamliner” prototípusának bemutatkozója volt, amelyek közül az előbbi még a légi bemutatón is részt vett.

Augusztus 16. és 21. között már tizedik alkalommal került megrendezésre a nemzetközi expo, amelyen a világ mintegy 40 országának több mint 800 cége és szervezete vesz részt. A rendezvény a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű fóruma, és fő célja az orosz csúcstechnológia bemutatása, továbbá a külföldi partnerekkel való közös projektek elősegítése.

Tóth I. Dávid

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »