Az SDKÚ csak akkor tárgyal Ficóval, ha a koalíció megállapodott

Robert Fico tárgyalásra invitálta a kormánypártokat az európai stabilitási mechanizmusban való részvétellel kapcsolatban. Mikuláš Dzurinda azonban kijelentette, csak a koalíciós tárgyalásokat követően ülnének le Ficóval.

Mikuláš Dzurinda, az SDKÚ elnökségi ülése után kijelentette, csak a koalíciós pártokkal folytatott tárgyalások után hajlandóak leülni tárgyalni Robert Ficóval a stabilitási mechanizmus támogatásáról. „A koalíción belüli tárgyalások során nagyon türelmesek leszünk, olyan türelmesek, mint eddig még soha – nagyon sok múlik ezen a döntésen” – közölte az újságírókkal Dzurinda az SDKÚ elnökségi ülését követően.

„Az élet megtanított, hogy rövidítések nem léteznek, vagy pedig nem a célhoz, hanem diszkvalifikációhoz vezetnek. Ha egy kicsit kínlódnunk kell, hát kínlódunk, de nem találhatunk minden helyzetben azonnali megoldást” – jelentette ki Dzurinda arra kérdésre, hogy születik-e egyezség a kormánypártok között. Iveta Radičová kormányfő hozzátette, hogy politikai irányzatok felett átívelő egyezségre van szükség, és a kormánykoalíción belüli egyetértés az elsődleges.

Ha az előzetes információk beigazolódnak, és a kormánypárti SaS nem támogatja a stabilitási mechanizmusban való részvételt, akkor az SDKÚ-nak a Robert Fico vezetése alatt álló Smerrel kéne megegyezésre jutnia.

Bumm.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »