Tovább romlik a DSK-t vádoló szobalány hitele

Vizsgálatot indított az ügyészség a Dominique Strauss-Kahn volt IMF-igazgatót szexuális erőszakkal vádoló szobalány ügyvédjének feltételezett ajánlatával kapcsolatban.

A hírek szerint a férfi azt javasolta védencének, anyagi ellenszolgáltatás esetén biztosítsa a büntetőeljárás lezárását – közölték pénteken amerikai lapok.

A The Wall Street Journal szerint Kenneth Thompson, Nafissatou Diallo szobalány ügyvédje megígérte, megvizsgálja, hogy megfékezheti-e a büntetőeljárást, ha a párhuzamosan folyó polgári peres eljárásban megállapodás születik a kártérítésről.

A Daily Beast hírportál úgy értesült, hogy a felek június második felében folytattak egyezkedést az esetleges anyagi „rendezésről”. A lapértesüléseket sem az ügyészség, sem a két peres fél nem kívánta kommentálni. Amennyiben az állítások igaznak bizonyulnak, akkor Diallo szavahihetősége újabb csorbát szenvedett a keddi tárgyalás előtt, amelyen az ügyészség bejelenti majd, hogy folytatni kívánja-e a bűnvádi eljárást.

Dominique Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a szobalány vádjai alapján. A botrány nyomán, amely politikai földrengést okozott Franciaországban, ahol a politikust lehetséges elnökjelöltként tartották számon, DSK lemondott a valutaalap éléről. Az ügyészség szerint azonban a vád az elmúlt hetekben megingott a Diallo szavahihetőségével kapcsolatban felmerült kételyek miatt.

A The Wall Street Journal szerint az ügyészség felszólította Thomsont, aki a szobalány nevében polgári peres keresetet nyújtott be, hogy amennyiben kártérítési tárgyalásokba kezdett, azokról adjon tájékoztatást. Az ügyvéd szerint ilyen egyezkedés nem folyik.

Kitekintő / MTI

Friss hírek