Gasparovic és az SDKÚ megegyezett az euróról

A kormány már Ivan Gašparovič köztársasági elnök bevonásával is próbálja megoldani az euró-mentőcsomag körül kialakult problémákat. Az elnök tegnap az SDKÚ két miniszterével találkozott: Ivan Miklošsal és Mikuláš Dzurindával.

„Mindent meg kell tenni azért, hogy ne Szlovákia legyen az az állam, amely veszélyezteti az eurózóna jövőjét,“ mondták a találkozó után. Az SaS egyet nem értése miatt a kormánynak parlamenti szavazatok hiányoznak az euró-mentőcsomag növeléséhez.

Tegnapi találkozójukon, Iveta Radičová miniszterelnököt támogatásáról biztosította a KDH elnöke, Ján Figeľ. „A politikai paletta tagolódása egymás meg nem értéséből ered,“ mondta. Szerinte e témákban a politikusoknak meg kéne egyezniük „politikai elhelyezkedésük ellenére is“.Az ellenzéki Smer továbbra is ragaszkodik álláspontjához, hogy amennyiben az SaS nem támogatja az euró-mentőcsomagot, akkor a Smer képviselői sem szavazzák meg azt.

Az SaS tegnap sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen Juraj Miškov gazdasági miniszter kijelentette, hogy egyetlen pártként tartják magukat a kormány programnyilatkozatához. Szerinte a kormány a dokumentummal kötelezte magát, hogy az Európai Unióban szigorúbb költségvetési szabályokat fog érvényesíteni. Ennek részét kell képeznie a felelőtlen gazdálkodású országok irányított csődeljárási mechanizmusának is.

Felvidék.ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »