Kolumbia lépést tart a gerillákkal

Juan Manuel Santos elnök beiktatásának egyéves évfordulója alkalmából tartott beszédében kihangsúlyozta, új eljárásokra van szükség az egyre gyengébb gerillákkal szembeni harcban – számolt be az elnöki beszéd részelteiről a BBC.

Az elnök szerint az illegális fegyveres csoportok – elsősorban a korábban a kommunista párt fegyveres önvédelmi szervezeteként létrejövő FARC (Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők) gerillái – miután komoly veszteségeket szenvedtek el a kormányerők hatékony fellépése következtében, új taktikákat kezdtek alkalmazni, amely szükségessé teszi, hogy az ezekre való hatékony reagálás érdekében a kormány is felülvizsgálja a velük szemben alkalmazott egységek bevetésének módját.

Santos külön kitért arra az egyre fokozódó biztonsági kihívásra, amit a gerillákhoz hasonlóan a drogkereskedelemben érdekelt bűnszervezetek jelentenek.

Santos korábban annak az Álvaro Uribének a kormányában töltötte be a védelmi miniszteri posztot, aki keményvonalas politikájával hatékonyan vette fel a harcot az ország jelentős részét ellenőrzésük alatt tartó gerillákkal.

Elnökségének első évének teljesítményéről bővebben elemzőfüzetünk vonatkozó részében olvashat.

Scheinring Endre

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »