Vége az agresszív sofőrök 666-os rendszámának

Az autók rendszámát már nem választhatják meg a járművek tulajdonosai  Szlovákiában. A rendőrség ezzel szeretné ellehetetleníteni a korrupciós lehetőségeket, hogy bizonyos emberek ne tudjanak „vonzó rendszámhoz” jutni. A rendőrség gyanúja szerint sok agresszív autós így jutott a 666-os rendszámhoz.

A rendőrség ugyanis már három napja működteti azt a szoftvert, amely véletlenszerűen osztja ki az új autók rendszámát. Ezt a rendszert a rendőr semmilyen formában nem tudja befolyásolni, ahogy a kiosztott rendszámot sem tudja megváltoztatni. A tábla kiállításának illetéke nem változott, továbbra is 16,50 euróba kerül egy darab, azaz egy autóra a két tábla 33 eurót kóstál.

Továbbra is lehetőség van arra, hogy választható legyen a rendszám, ennek viszont szigorú szabályai vannak, ezek mindegyikét teljesítenie kell az autó tulajdonosának. Ebben az esetben egy normál tábla 331 euróba kerül, a műanyag, világítós verzióért 364 eurót kér a rendőrség.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »