A Vajdaság viheti Szerbiát az unióba

Egeresi a Duna menti városok és régiók Topolyán megrendezett ötödik toleranciatáborának résztvevői számára adott fogadáson azt mondta, Szerbia helye az Európai Unióban van, a Vajdaságban honos multinacionalizmus, multikulturalizmus és többnyelvűség pedig a legnagyobb kincse.

A toleranciatábor résztvevői ma meglátogatták Újvidéket, a péterváradi várat, valamint ellátogattak Bácspetrőcre is. “A nemzetek közötti viszony megőrzésének legszilárdabb alappillére az, hogy a polgárok, ha akarják – márpedig akarják – nagyon jól megértik egymást akkor is, ha anyanyelvük különböző. Vajdaság nem az egymás melletti létet, hanem az együttlétet jelenti”, üzente a tartományi parlament elnöke.

A tavalyi Tolerancia-díjas Dinko Gruhonjić, a Beta hírügynökség újságírója és a Vajdasági Független Újságírók Egyesületének elnöke azt üzente a fiataloknak, hogy a toleranciatáborban való részvételükkel hirdessék egymás megbecsülését és megértését. “A toleranciát az 1990-es években száműzték az egykori Jugoszlávia tájairól, s most nagyon nagy türelemmel és gondossággal kell azon dolgozni, hogy visszatérjen életünkbe”, mondta Gruhonjić.A toleranciatáborban 10 ország mintegy 200 fiatalja vesz részt.

Vajdaság.ma

Friss hírek