Székelyek rongálták meg a Mária út jelzéseit?

Alig néhány héttel azt követően, hogy önkéntesek elhelyezték a Mária út jelzéseit, a táblák, irányító feliratok máris vandalizmusnak esnek áldozatául Székelyföldön. „Sajnos ezek vagyunk mi” – vonja le keserűen a következtetést Bölöni Sándor, a csíkszéki Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) alelnöke.

A csíkszéki EKE egyik tagja jelezte a Hargita Népe szerkesztőségének, hogy a Köd-erdején átvezető Rákos–Madaras közötti szakaszon ismeretlen tettesek megrongálták a Mária utat jelző táblákat, egyeseket ki is döntöttek.

A Hargita Népe megkeresésére Bölöni Sándor, a szervezet alelnöke is jelezte, tudomására jutott az ügy: „Ezt nem mások művelik, hanem mi, az itt lakók, a székelyek. Legalábbis azok közülük, akik nem tisztelik sem a közvagyont, sem a hagyományokat, sem más munkáját. Hihetetlen, hogy valakinek annyira szúrja a szemét a tábla, hogy ledönti” – mondta elkeseredetten.

Kitekintő / Hargita Népe

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »