Húsz méteres „pléhkrisztus” épül Farkaslakán

Húsz méter magas Jézus-kilátót létesítenek a székelyföldi Farkaslakán, a Gordon-tetőn. A rozsdamentes acélból készülő, kilátóként is szolgáló szobrot a bogárfalvi Protemp Alapítvány kezdeményezte, az alkotásra szánt összeg több mint 200 ezer euróra tehető.

A kezdeményező székelyföldi látványosságnak szánja a szobrot, amely felhívná a figyelmet Farkaslaka, illetve a Székelyföld egyéb turisztikai, idegenforgalmi látványosságaira is.

Az alkotás Jézust tárt karokkal ábrázolja. A szobrot tartó fémvázat a Nyko cég készíti, erre kerül a fejrész, a kéz és a palást. A fejrészbe létesítik a kilátót, ide egy létrán lehet majd felkapaszkodni. A terv finanszírozását a helyi cégek biztosítják, egy tejfeldolgozó vállalat például 50 ezer euróval járul hozzá a költségekhez. A tervek szerint az alkotás avatóünnepségét augusztus 21-én tartják meg.

Az alkotás kapcsán a vélemények megoszlanak, sokan máris „pléhkrisztus”-nak csúfolják a szobrot. Azonban az ellenzők is egyetértenek azzal, hogy az ötlet nem rossz, de a tervezéskor körültekintőbben kellett volna eljárni.

Kitekintő / Transindex.ro / Hargita Népe

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »