Megkezdődött az V. toleranciatábor Topolyán

Vasárnap este 5. alkalommal nyitotta meg kapuit a Duna mentai régiók és városok V. Toleranciatábora.

Topolya legjelentősebb rendezvényének megnyitója igazi fesztiváli hangulatban kezdődött, amiről az újvidéki SambaNSa együttes gondoskodott.

A péntekig tartó táborba mintegy 200 fiatal érkezett Európa számos országából, de az este fél 9-kor kezdődő megnyitóra szép számú helybeli is kíváncsi volt. Az V. Toleranciatábort az az ember nyitotta meg, aki a legtöbbet tett a tábor létrejöttéért és megmaradásáért, Egeresi Sándor, a tartományi képviselőház elnöke. Egeresi ismételten kihangsúlyozta, hogy napjainkban is óriási jelentőséggel bír a tolerancia, s hogy ez a tábor az európai értékeket és Vajdaság multietnikus jellegét népszerűsíti.

A tábor eszményének fő- és felelős ötletgazdája előtt Bábi Attila, Topolya polgármestere, Slavica Đukić Dejanović, a szerb parlament elnöke, Ivica Dačić kormányalelnök és Heinz Kalberer a Baden- würtembergi Tartományi Alapítvány elnöke köszöntötte a rendezvényt.

A megnyitó ünnepség sztárvendége Wolf Kati énekesnő volt, őt az Alternacija és a Neo Modern együttesek követték a színpadon.

Kitekintő / Magyar Szó

Friss hírek