Történelmi fehérneműkkel ismerkedtek a regényírók

A romantikus regények 1,4 milliárd dolláros piacán  virágzó üzletágnak számít a piac 25 százalékát kitevő történelmi regény. Az olvasók igényesek, és elvárják a történelmi hűséget. Az írók számára viszont mindeddig nagy nehézséget jelentett a szerelmi jeleneteknél a fehérnemű precíz leíráshoz szükséges adatok felkutatása.

Az Amerikai Romantikus Regényírók éves közgyűlésén az idei téma a XIX. századi hősnők öltözéke volt. A szeminárium vezetőjének egy órába telt, amíg belepréselte magát abba a mintegy 12 rétegű ruházatba, ami az 1860-as években viseltek a hölgyek. Harisnya, harisnyatartó, buggyos alsónadrág, kissing, fűző, krinolin, alsószoknya, blúz, szoknya, mellény, bolero. A viktoriánus kor köztudottan a szigorú erkölcsökről és a prüdériáról volt híres. A bemutató láttán az írók némi szkepszissel jegyezték meg, hogy létezett-e egyáltalán csábítás a Viktoriánus korban.

Dévai Dóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »