Mégsem tiltották be a hagyományos villanykörtéket

Republikánus képviselők- Michele Bachmann vezetésével- energiatakarékos égők bevezetése ellen indítottak szavazást múlt hét pénteken a Kongresszusban. Az érintett izzók 2012-től cserélnék le hagyományos társaikat. A szavazáson kétharmados többség kellett ahhoz, hogy a hagyományos villanykörték megmeneküljenek. Megmenekültek.

Ami négy évvel ezelőtt még ártatlan kezdeményezés volt, az ma a szabadság elfojtásával egyenlő. George W. Bush még 2007-ben hagyta jóvá a törvényt- republikánus kollégái egyetértésével- amely szerint régi 100 wattos égőket 25 százalékkal hatékonyabb társaik cserélik fel 2012 januárjától. Ahogy közeledett az időpont, úgy gyűlt a feszültség republikánus részről, akik egyszerre az emberek szabadságjogainak sérülését látták a váltásban. Mint mondják, ne manipulálják a szabad piacot és ne korlátozzák az embereket személyes választásukban. „Ez nem csupán az energiatakarékosságról szól, hanem a személyi szabadságról is”- jelentete ki Joe Barton egy texasi republikánus a The Guardiannak. Ráadásul az új égők drágábbak, és higanytartalmuk miatt egészségügyi kockázatot is jelentenek.

A pénteken győzelmet aratott republikánusok elérték, hogy a kormány nem költhet egy milliárd dollárnál többet környezetvédelemre, így az új égők promotálása és bevezetése is lekerült a napirendről.

Soós Bea

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »