Rendőrkézen az aradi Szabadság-szobor megrongálója

Az aradi rendőrség elfogta azt a személyt, aki áprilisban ellopta az aradi Szabadság-szoborcsoport több bronzelemét. A 17 éves fiatalember színesfémhulladékként értékesítette a tárgyakat.

Minősített lopás alapos gyanújával folyik eljárás a 17 éves aradi Augustin R. ellen, aki a rendőrség szerint idén tavasszal ellopta a Román-Magyar Megbékélés Parkjában álló Szabadság-szoborcsoport több fémelemét – közölte Camelia Tuduce rendőrségi szóvivő.

A vizsgálat során kiderült, hogy a fiatalember színesfémhulladékként értékesítette a bronztárgyakat – írja a Krónika.

Zala György monumentális alkotása, a 13 aradi vértanúnak emléket állító Szabadság-szoborcsoport megrongálása miatt áprilisban tett feljelentést az ügyészségen, illetve a rendőrségen az aradi városháza és a megyei RMDSZ, miután a szobrokról eltűnt több bronzból készült tárgy: egy diadém, egy tőr és egy kard.

Bognár Levente aradi alpolgármester akkor elmondta: ellenőrizni fogják, hogyan volt lehetséges a bronztárgyak eltűnése, mivel a megbékélés parkjának szomszédságában egy rendőrőrs működik. Az alpolgármester szerint a szoborcsoport alkotóelemein kívül más tárgyak – 22 díszoszlop, két pad és néhány szemeteskosár – is eltűntek a parkból.

Kitekintő / Krónika.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »