Egyre szimpatikusabb Magyarország

Jelentősen élénkült az idei első félévben a külföldi tőkebeáramlás a felzárkózó térség, ezen belül Közép-Európa és Magyarország hazai adósságpiacaira – állapítják meg új kimutatásukban londoni pénzügyi elemzők.

A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlegének idei második negyedéves becslése szerint a cég által egyazon felzárkózó piaci csoportba vett Magyarország, Lengyelország, Csehország, Törökország, Dél-Afrika és Izrael hazai adósságpiacaira 2011 első félévében nettó 30 milliárd dollárnyi új portfóliótőke érkezett nem rezidens befektetőktől a tavalyi azonos időszakban mért 25,6 milliárd dollár után.

A JP Morgan kimutatása szerint az idén különösen a második negyedévben volt erőteljes a beáramlás: áprilisban hozzávetőleg 6,9 milliárd dollár, májusban és júniusban egyaránt 6,1 milliárd dollár körül volt a külföldi vásárlások nettó értéke a vizsgált országok hazai adósságpiacain. A ház szakelemzői szerint az idei első negyedévben a havi nettó portfólió-beáramlási érték átlagosan 3,9 milliárd dollár volt ebben az országcsoportban.

MTI

Friss hírek