Obama meglepte a leendő perui elnököt

Peru újonnan megválasztott elnöke, Ollanta Humala sikeres diplomáciai utat tudhat maga mögött -számol be az El PAÍS. Humala az Egyesült Államokba látogatott és, bár nem volt napirenden, megbeszélést folytatott Barack Obama elnökkel. Humala Obama számos miniszterével tárgyalt, amikor meglepetésre megjelent maga az elnök is. A találkozás azért is váratlan, mert a Fehér Ház nem szokott be nem iktatott elnököket fogadni.

A két vezető országaik “nyílt, átlátható és széleskörű együttműködésében” állapodott meg. Obama baráti jótanácsként figyelmeztette kollégáját a várható őszhajszálakra, megjegyezve, hogy beiktatásakor –Humalához hasonlóan- neki sem voltak. Peru hamarosan beiktatandó elnöke Hillary Clinton külügyminiszterrel is egyeztetett, többek közt a nemzetközi együttműködés, drogkereskedelem és a gazdasági fellendülés szükségességének témáiban.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »