Hasonló az ukrán és a magyar mentalitás

Az ukrán bevándorlókról szóló cikksorozatunk első részében a magyarországi Országos Ukrán Önkormányzat elnökével, Hartyányi Jaroszlavaval beszélgettünk a magyarok és az ukránok habitusának hasonlóságairól és különbözőségeiről. Ön is figyelt már meg hasonlóságot a két nemzet magatartása, életvitelhez vagy munkához való hozzáállása között? A közösséget jól ismerők talán már saját tapasztalatból tudják, hogy a kezdeti bizalmatlanságot követően hozzánk hasonlóan az ukrán emberek is rendkívül rövid időn belül közvetlen és barátságos magatartást tanúsítanak egészen új ismerőseikkel szemben is.

Mi az Ön véleményére is kíváncsiak vagyunk! Megfigyelt, tapasztalt már valamilyen hasonlóságot vagy esetleg különbséget az ukránok és magyarok között? Esetleg rácáfoltak már valamilyen korábbi sztereotípiára ukrán ismerősei? Írja meg fórumunkon!

Matus Dóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »