Matovic előrehozott választásokat akar

Igor Matovič véleménye az, ha a liberális párt (SaS) és a kereszténydemokraták (KDH) közötti feszült viszony nem változik meg, ők négyen (az Egyszerű Emberek csoportja) az előrehozott választásokat fogják szorgalmazni.

Szerinte az utóbbi időben mindkét párt felelőtlenül viselkedik. Kijelentésével arra utalt, hogy a májusi parlamenti ülésen a kereszténydemokraták minden belső figyelmeztetés nélkül elutasították a liberális párt két törvényjavaslatát, amely a parlamenti szavazásokon elbukott.

Tegnap ugyanez megismétlődött, csak fordított alapállásban, most a liberálisok előzetes figyelmeztetés nélkül, megvonták szavazatukat Ján Figeľ közlekedési miniszter (KDH) építkezési-törvénymódosító javaslatától, ezért a szlovák parlament ezt nem fogadta el. „Felszólítom őket, hogy minél előbb tisztázzák a két párt között kialakult félreértéseket és kisgyerekekre jellemző viselkedésük helyett felnőttek módjára, felelősségteljesen végezzék feladatukat” – jelentette ki a két párt címére. „Jelenlegi viselkedésük feszültséget okoz, mindig attól rettegek, hogy a koalíció törvényjavaslatai megfeneklenek, nem kapják meg az elfogadásukhoz szükséges szavazatszámokat. Hozzák rendbe a két párt közti viszonyt, hagyjanak fel a kölcsönös gáncsoskodással, ellenkező esetben nekem nincs mit keresnem közöttük” – hangsúlyozta. 

A liberális SaS párt tegnapi parlamenti viselkedése felháborította a kereszténydemokratákat, a koalíciós szerződés durva megszegésének tartják azt, és magyarázatot követelnek tőlük.

Felvidék.ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »