Ásványvízfesztiválra készülnek Kárpátalján

Kárpátalján közel 400 ásványvízforrást ismerünk, melyek többsége a Szolyvai járásban található.

A helyiek ősidők óta „kvász”-nak nevezik a gyógyerejű vizet. Az ásványvíz ízéről és gyógyhatásairól már 1463-ból találunk említéseket magyar királyi oklevelekben. Mára messzeföldön ismertek a helyi ásványvizek, számtalan versenyen szereztek rangos elismerést.

A járási vezetés, hogy felhívja a figyelmet a környék természeti adottságaira, ötödik alkalommal szervez ásványvízfesztivált Polenán „Életerő a Kárpátok forrásaiban” jelszó alatt. Az elmúlt évek során számos ismert személyiség, énekes, képzőművész, színész, politikus, amatőr műkedvelő csoport, festő- és iparművész fordult meg a rendezvényen.

A szervezők ezúttal is színvonalas programot állítottak össze. A fellépők között ott lesz Anatolij Matvijcsuk, Sztepan Giga, a Sz.K.A.J. együttes, valamint a külföldön is ismert Olekszij Szavcsenko és a Valerij Charcsisin vezette Druha Rika csoport.

A környékbeliek türelmetlenül várják a július 3-án kezdődő ünnepséget, melyen az ásványvízgyártók kóstolót tartanak termékeikből, de különböző szórakozási lehetőségek, sportvetélkedők és versenyek is várják az idelátogatókat.

Kitekintő / Kárpátinfo

Friss hírek