Robbantások történtek Mianmarban

Három robbanás történt Mianmar fővárosában, Nepjidában és két további várost, Mandalaj és Pjin Oo Lvin egy részét is detonáció rázta meg június 24-én. Halálos áldozatokról eddig nem érkezett jelentés, de a merényletek következtében két ember megsebesült. A robbantásokért eddig még senki nem vállalta a felelősséget – tudósított az AP hírügynökség. A militarista kormányzat ugyanakkor a szeparatista szervezeteket vádolta meg a merényletek kitervelésével és végrehajtásával.

A tökéletesen összehangolt bombák helyi idő szerint dél körül robbantak az egymástól több száz kilométerre fekvő városokban. Mandalaj az ország második legnagyobb városa, míg Pjin Oo Lvin ad otthont a katonai akadémiának.

A katonai junta által irányított országban az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban fordultak elő a demokráciát követelő aktivisták vagy a különböző etnikai csoportok által szervezett merényletek. Májusban a főváros közelében, egy vonat ellen hajtottak végre két halálos áldozatot követelő, összehangolt támadást; míg az elmúlt hetekben fél tucat robbanás történt, köztük Nepjidában és Kacsin tartomány központjában, Mjitkvinában. A legtöbb emberi életet követelő merényletsorozatot tavaly áprilisban, a buddhista újév ünneplésekor vitték végbe; tízen meghaltak, 170-en pedig megsebesültek Jangon városában.

Andriasik Szilvia

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »