Kína megfeddte Szöult a téves támadásért

A dél-koreai haderő hétfőn hivatalos közleményben elnézést kért azért, hogy szombaton tévedésből tűz alá vettek egy polgári utasszállítót, mert az észak-koreai légierő egységének vélték. Az incidensre a kínai Külügyminisztérium is reagált: aggodalmukat fejezték ki a történtek miatt és remélik, a dél-koreai hatóságok mindent megtesznek az ország légterében közlekedő polgári repülőgépek biztonságának érdekében.

Tévedésből nyitott tüzet a dél-koreai haditengerészet két katonája egy utasszállító repülőgépre szombaton. A katonák azt hitték, a Kínából érkező menetrend szerinti járat az észak-koreai légierőhöz tartozik, így a légtér vélt megsértése miatt 99 lövéssel fogadták azt. Mint utóbb kiderült, a tíz percig tartó golyózápor a Kínából Szöulba tartó Asiana légitársaság gépét fenyegette, ám a repülő szerencsére lőtávolságon kívül haladt, így elkerülték a katasztrófát. Az egyébként szabályosan közlekedő járaton tartózkodó 119 utas illetve a személyzet csak földet érés után szembesült a támadás nyomaival.

Béres Máté

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »