Aláírásgyűjtést kezdeményez az MKP

A belügyminisztérium a jelenlegi 50 körzeti hivatal számát 46-ra kívánja csökkenteni. Bizonyára nem véletlen, hogy a leépítés három magyarok lakta várost is érint – véli Berényi József, az MKP elnöke.

„Mind a szenci, mind a párkányi és a kassa-vidéki hivatal megszüntetése azt jelenti, hogy az ügyintézés messzebb kerül az érintett régiókban élő állampolgároktól. Ha a szenci hivatalt Pozsonyba helyezik át, akkor elveszik a Szencen és környékén élő magyaroktól azt a jogot, hogy anyanyelvükön intézhessék hivatalos ügyeiket.

A kassa-vidéki hivatal beolvasztása a városi hivatalba ugyancsak azt a végeredményt hozza magával, hogy a magyar ajkú lakosság hátrányos helyzetbe kerül. A Párkányi Körzeti Hivatal megszüntetése esetén lesznek települések, amelyekről 75 kilométer távolságra kell utazni a lakossági ügyintézés céljából. Az sem elhanyagolható tény, hogy Párkány esetében a magyar nyelven történő ügyintézés biztosítottabb, mint Érsekújvárban” – áll az MKP elnöke nyilatkozatában.

Aláírásgyűjtés a körzeti hivatalok megmentéséért

Berényi megjegyzi, pártja már ez év január 10-én felhívta a figyelmet erre a veszélyre, a válasz akkor az volt, hogy az MKP ‘álhíreket gyárt’.

„A körzeti hivatalok mengmentése érdekében az MKP aláírásgyűjtést kezdeményez az érintett régiókban. Kérjük a lakosságot, védjük meg közösen körzeti hivatalainkat városainkban, őrizzük meg az anyanyelvi ügyintézés lehetőségét” – zárul a pártelnök nyilatkozata.

Bumm.sk

Friss hírek