Medvegyev Obamára szavazna

Dmitrij Medvegyev, június 18-án a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum margóján nyilatkozott a Financial Times-nak. Az interjúban többek között kifejtette véleményét arról, hogy az Egyesült Államokkal való kapcsolatok javításában hatalmas szerepe volt annak, hogy Barack Obama lett az amerikai elnök.

Medvegyev szerint a két ország közti kapcsolatok javulásában az amerikai kormány és személy szerint Obama elnök nagy szerepet játszott, akivel elmondása szerint baráti kapcsolatot ápolnak. „Könnyű vele dolgoznom” – tette hozzá az orosz államfő. Szerencsésnek tartja magát továbbá, amiért egy ilyen modern ember a kollégája, aki nem csak az Egyesült Államokban szeretne változásokat elérni, hanem a nemzetközi rendszerben is.

Végezetül Medvegyev kifejezte vágyát, miszerint nála jobban senki sem kívánja Obama újraválasztását. Az amerikai elnök nemrégiben jelentette be, hogy újraindul az elnökválasztáson 2012-ben. A két vezető közti együttműködés virágzott az elmúlt években, elsősorban a non-proliferáció, a fegyverzetkotlátozás és a Világkereskedelmi Szervezetba való orosz belépés kapcsán.

Rózsa József

Friss hírek