44 halott, 8 sebesült Petrozavodszkban

Június 21-én helyi idő szerint éjfél környékén a Moszkvából Petrozavodszkba tartó utasszállító repülőgép néhány kilométerrel a repülőtér előtt kényszerleszállást hajtott végre, ismeretlen okoból, aminek következtében 44-en meghaltak és 8-an megsebesültek, tájékoztat a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A TU-134-es repülő a moszkvai Domogyevo reptérről indult helyi idő szerint hétfő este 22:30-kor és 00:04-kor kellett volna leszállnia, azonban a reptér melletti autópályán a becsapódás következtében felrobbant és lángba borult. A gép utasai között négy külföldi, valamint egy négyszemélyes orosz-amerikai kettős állampolgárságú család is volt, mindannyian életüket vesztették a szerencsétlenségben. A sebesültek közül ketten azonnali ellátásra szorultak, őket helyi kórházakba szállították. A többi sérültet Moszkvába vitték további kivizsgálásokra. A tragédia túlélői között van egy légiutaskísérő is, jelentette a RUSAIR szóvivője.

Az orosz nyomozó hatóság szóvivője, Vlagyimir Markin elmondta, egyelőre nem zárnak ki semmilyen eshetőséget, még az emberi hiba lehetőségét sem. A TU-134-es fekete dobozát már megtalálták. Az ismeretlen okból megkezdett kényszerleszállás során a repülő fákba és elektromos vezetékekbe ütközött, aminek következtében megszűnt az áramszolgáltatás a reptéren.

Rózsa József

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »