Egyre közelebb kerül az ország az államcsődhöz

Hétfő este a Moody’s után az S&P is leminősítette Görögországot egészen a CCC kategóriába, amely csupán 4 fokkal áll az államcsődöt jelentő D szint felett. A leminősítés fő okai közé tartozik, hogy megnőtt a görög kormány megszorító intézkedéseinek kivitelezési kockázata, valamint az EU-IMF segélycsomag részletei is kérdésesek még. Emellett a folyamatos megszorítások hatására a görög GDP növekedés is komolyan visszaeshet, így az adóbevételek hosszabb távon igencsak megcsappanhatnak.

A hír mindazonáltal valószínűleg már nem fog újabb komolyabb eladási hullámot indukálni, a piaci szereplők jelentős része ugyanis már tisztában van a kialakult helyzettel: klasszikus értelemben Görögországban már most is államcsőd van. Egyedül az átstrukturálások és a segélyek időzítése és mértéke lehet még kérdéses.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »