Magyarok tüntettek a kolozsvári filmfesztiválon

Körülbelül harminc magyar fiatal vonult ki ma este nyolc óra körül a kolozsvári román opera épülete elé, és Sorin Apostu polgármester ellen tüntetett. A 2011-es TIFF-gála (Kolozsvári Nemzetközi Filmfesztivál) helyszínén a flash mob pár percig tartott.

A KMDSZ elnöke, Talpas Botond elmondta, az utóbbi hetek történései miatt döntöttek a csendes tiltakozás mellett. Hozzátette, nem szeretnék, ha a jövő évi választások előtt még jobban elharapózna a magyarellenesség a városban. Példaként említette a Kolozsvár bejáratánál eltűnt magyar nyelvű üdvözlőtáblát, illetve a Mátyás-szoborcsoportnál elhelyezett, Iorgának tulajdonított idézetet.

A tiltakozók piros lapokkal és „Stop Apostu”, valamint „Zi-le de Cluj: Orasul Placutelor” feliratú táblával vonultak ki a színház elé. A polgármester nem jelent meg a gálán.

Manna.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »