Rendőrök vizsgálják a legnagyobb szlovák kormánypárt pénzügyeit

Ismét az SDKÚ-DS pénzügyeit vizsgálja a rendőrség. A Pravda napilap szombati számában megjelent információk szerint a kassai adóhivatal épülete körüli botrányt viszgálja, de például azt is, hogy Gabriel Palacka, a párt volt főpénztárnoka megvette Ondrej Sčurka nyitrai kerületi SDKÚ-elnök luxuslakását.

A rendőrség egyelőre nem kommentálja a vizsgálatot, s azt sem, hogy bejelentés vagy sajtóinformációk alapján indította-e az eljárást. Az ügyészség egyelőre nem felügyeli a nyomozást.

Legutóbb azért folyt rendőri vizsgálat a legerősebb kormánypárt ellen, mert Robert Fico – még miniszeterlnöksége idején, vagyis a tavalyi választások előtt – pénzmosással vádolta meg Mikuláš Dzurindáékat. Az utóbbi időben egyébként a Fico vezette Smer-SD finanszírozását is vizsgálták.

Új Szó

Friss hírek

Puccsot terveztek Németországban

Államcsíny tervezésével gyanúsított szélsőjobboldaliakra csapott le a rendőrség szerdán Németországban. A német biztonsági szervek történetének egyik legnagyobb szabású műveletében háromezer rendőr és terrorelhárító bevetésével tizenegy tartományban, egyszerre 130 helyszínen tartottak házkutatást kora reggel.

Read More »

Indul a brit-amerikai energiabiztonsági partnerség

Átfogó együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány. A kezdeményezést, amelynek keretében az Egyesült Államok már jövőre jelentősen megemelt mennyiségű cseppfolyósított földgázt (LNG) szállít Nagy-Britanniának, Rishi Sunak brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök jelentette be szerdai közös nyilatkozatában.

Read More »

Elon Musk alagutas cégéből egyelőre csak az ígéretek maradtak

A helyi tisztviselők éppen a kaliforniai Ontario nemzetközi repülőtér és a 4 mérföldre lévő, ingázó vasútállomás közötti összeköttetés megvalósítását tervezték, amikor 2020 januárjában befutott Elon Musk cégének ajánlata, a tervezett beruházási költség töredékéért. Most 2022 vége van, és semmi nem történt. Ontario ráadásul csak egy példa a sok közül, a Boring Company mindenhonnan lelépett.

Read More »