Kiszorulhatnak „középosztályosok” az angol állami iskolákból

Kiszorulhatnak a középosztály gyermekei a legnépszerűbb angol állami iskolákból a legújabb felvételi támogatási rendszer miatt, amely a szegényebb rétegek szülötteinek ad elsőbbséget.

A szigetország kormányának tervei szerint az idén nyáron első ízben válogathatná meg több száz állami iskola a diákjait a gyerekek családjának jövedelmi helyzete alapján. A cél: szűkíteni a szakadékot a gazdagok és szegények között, illetve, hogy a leghátrányosabb helyzetű gyerekek közül is bejuthassanak a legfelkapottabb állami iskolákba.

Évi 16 ezer font – 4,8 millió forint – az a családi jövedelemhatár, amely alatt előnyt élveznek a gyerekek, egyebek közt jogosultak ingyenes iskolai étkezésre. A tanintézeteknek érdekük a szegény tanulók felvétele, mivel diákonként 430 font – 130 ezer forint – plusztámogatást kaphatnak az államtól működésükhöz.

Becslések szerint minden hatodik gyerek nem tud majd bekerülni abba az iskolába, amelyet első helyen jelölt meg. Angliában több mint 22 ezer állami iskolának kellene követnie az új felvételi előírásokat – jegyezte meg a The Daily Telegraph című brit lap.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »