Clinton: a szíriai rezsim helyzete napról napra tarthatatlanabb

Bassár al-Aszad szíriai elnök nem hajt végre reformokat, és kormányának helyzete napról napra tarthatatlanabbá válik – jelentette ki kedden Washingtonban Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

Az amerikai diplomácia vezetője, aki Hoszni Mubarak egyiptomi exelnök és Moammer al-Kadhafi líbiai vezető esetével ellentétben nem ment el addig, hogy Aszad távozását követelje, rámutatott, hogy egy 13 éves, deraai fiúnak, Hamza Ali al-Katibnak a szíriai hatóságok általi megcsonkítása és meggyilkolása arra utal, hogy a damaszkuszi kormányzat nem kíván saját népére hallgatni és helyzete napról napra tarthatatlanabbá válik.

Mint mondta, a szíriaiak egyre határozottabban fogják követelni a változást. Hillary Clinton szerint Aszad semmiféle komoly reformba nem fogott bele.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »