Most még úgy tűnik, megúszták a devizahitelesek

Megállapodott tegnap a kormány a bankszövetséggel az adósmentő csomag első részleteivel kapcsolatban. A főbb pontok közé tartozik, hogy fixálnák a CHF/HUF-ot 180-as árfolyamon, míg az EURUSD 250, a JPYHUF pedig 200 forinton lenne rögzítve – önkéntes alapon. Az nemzeti eszközkezelő intézet a tervek szerint megvásárolná a bajba jutott adósok lakásait és utána újba bérbe adná azokat a korábbi tulajdonosaiknak, így elkerülhetnék az ingatlanok erőteljes áresését és szociális kérdéseket is megoldanának egyidejűleg.

Lényeges momentum, hogy a bankadó nem képezi részét a jelenlegi megállapodásnak, így továbbra is kockázatot jelent, hogy pontosan mikor fog kifutni a 2010-ben bevezetett többlet teher. A (tegnapi) hír enyhén negatív az OTP-re és az FHB-ra.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »