Virtuális köztársaság: a Krím-félsziget legnagyobb bulija

A nyár a jól kiérdemelt szabadság, a kikapcsolódás és a legjobb zenei fesztiválok ideje. A magyar fiatalok többségének bizonyára a VOLT, a Hegyalja és a Sziget fesztivál, de a Balaton Sound vagy az EFOTT sem ismeretlen, csak hogy említsünk egy párat a szezon legjobb mókáiból, azonban a KaZantip fesztivál neve vélhetően a legtöbb olvasó számára ismeretlenül cseng annak ellenére, hogy Kelet-Európa egyik legnagyobb rendezvénye.

Amennyiben a kedves olvasó nyári szabadidejében a keleti térség felé venné az irányt, semmiképpen ne hagyja ki úti céljai közül Ukrajna rejtett paradicsomát, a Krím-félszigeten megrendezésre kerülő 6 hetes, egyedülálló KaZantip fesztivált. A rendezvény helyszíne máig őrzi titokzatos elszeparáltságát és érintetlenségét, ezért a legkülönlegesebb nyári programk egyike.

Ahogy 1991 óta minden évben, idén július 31. és augusztus 22. között is megrendezésre kerül a nagyszabású ukrán tengerparti mulatság. Székhelye a gyönyörű Krím-félsziget a Fekete-tenger partjánál, amely az elmúlt tizennyolc évben is képes volt megőrizni paradicsomi környezetét. A festői szépségű helyszín ezúttal is a legkomolyabb elektronikus zenei fesztiválra készül, melyre az előző években körülbelül 150.000 vendég látogatott el. A rendezvény nem fog szűkölködni „nagy nevekben” sem: Carl Cox, Ricardo Villalobos, Josh Wink, a Stanton Warriors, Loco Dice, Marco Carola és a Hybrid biztosan ott lesz az ukrán paradicsomban.

A fesztivált korábban úgy emlegették, mint „virtuális köztársaságot”, több mint 300 DJ-vel, 14 tánctérrel és állandó nyitva tartással rendelkezik, a Loveparade-hoz, a Burning Man-hez és a Streetparade-hoz hasonló nagyszabású rendezvénynek számít.

Matus Dóra

Friss hírek