Slota, Hitler és Magyarország

A Szlovák nemzeti Párt elnöke, Ján Slota véleménye szerint Magyarország Adolf Hitler forgatókönyve szerint használ fel egy külföldi kisebbséget céljai megvalósításának érdekében.

Slota egy parlamenti nyilatkozattervezet formájában szeretné kinyilatkoztatni a magyarországi külpolitikáról alkotott véleményét, legalább is erről tájékoztatatta a sajtó képviselőit pénteken. A nyilatkozata, úgymond Magyarország sorozatosan elkövetett szlovákellenes tetteinek szándékozza elítélni.

Slota a Horthy-rezsim alkotmányához hasonlította a jelenlegi magyar alaptörvényt, bírálva egyszersmind a jelenlegi szlovák kormánykoalíció nyilatkozattervezetét, mert szerinte az enyhe, diplomatikus hangvételű, következménye pedig „Szlovákia önállóságának kockáztatás“. A „nagymagyar henger” már mozgásban van – riogatott a nacionalista pártelnök, aki szerint ilyesmin nem mosolyogni kell, hanem keményen válaszolni.

Slota meggyőződése, hogy a „magyar támadások egyre agresszívabbak lesznek“. A Bugár Béla vezette Híd pártot pedig Magyarország Szlovákiában munkálkodó „ötödik hadoszlopának minősítette.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek