Új budapesti nagykövetet nevesített Románia

Alexandru Victor Micula volt külügyi államtitkárt, a 2008-as bukaresti NATO-csúcs szervezőjét javasolja a bukaresti külügyminisztérium nagykövetnek Budapestre – írta tegnap a Puterea. A jelöltet a következő napokban hallgatja meg együttes ülésén a képviselőház és a szenátus külügyi bizottsága.

A posztot eddig betöltő Ireny Comaroschi hazahívásáról szóló elnöki dekrétumot május 13-án írta alá az államfő. Ugyanaznap hívtak haza további tizenhat nagykövetet, akiknek utódlására szintén tett javaslatot a külügyminisztérium.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök az Új Magyar Szónak korábban elmondta, a szövetségnek is vannak jelöltjei külképviseleti tisztségekre, és Traian Băsescu államfőtől függ, hogy lesznek-e politikailag kinevezett személyek is a nagykövetek között.

A tegnap nevesített tizenhét személy között Avramescu személyében van nem karrierdiplomata nagykövet-jelölt, ám magyar név nincs a listán. Mint ismeretes, először és mindeddig utoljára Tokay György személyében volt magyar nagykövete Romániának. Tokay vilniuszi telephelyen látta el 2005-2009 között a litvániai és lettországi román nagyköveti tisztséget.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »