„Malina Hedvig beteges hazudozó”

A Sme napilapnak adott interjút Robert Kaliňák, az ellenzéki Smer alelnöke, volt belügyminiszter. Továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint Malina Hedvig hazudozó.

A lap újságírója elsősorban Dobroslav Trnkáról, a főügyészség volt első emberéről kérdezte a Fico-kormány belügyminiszterét, és arról, mi a véleménye a főügyészválasztás körüli huzavonáról. Az interjúban ennek kapcsán tértek ki Malina Hedvig ügyére.

Már évek óta húzódik a főügyészségen a megvert volt nyitrai diáklány ügye, s még nem dőlt el, vádat emelnek-e ellene hamis tanúzásért. Kaliňák állítja, ő sosem vádolta meg a lányt hamis tanúzással, csupán azt mondta, hogy Hedvig kitalálta a dolgokat. Arra a kérdésre, hogy miért ül az ügyön a főügyészség, ha nem volt hamis tanúzás, a volt belügyminiszter kijelentette: látott már egyszerűbb ügyeket is, melyeken jóval hosszabb ideig ült az intézmény. „Ez egyszerűen így megy. Ebben az esetben sokáig vártak a szakértői véleményekre, s az időt az ügyvéd is húzza különféle javaslatokkal a bizonyítási eljárás kiegészítésére“ – mondta.

„Csak nálunk, Szlovákiában történhet meg, hogy egy hazugból lassan az emberi jogok védelmezője lesz. Hedvig egy patologikus hazudozó, hiszen ez nyilvánvaló, nem szól mellette semmi. Egyetlen bizonyíték sem tanúskodik mellette“ – véli a volt miniszter. Hozzátette: Hedvig ügyvédje jól végzi munkáját, hiszen mindent megtesz azért, hogy ne emeljenek vádat a lány ellen.

Kaliňák elmondta: soha nem kér bocsánatot Hedvigtől azért, mert a híressé vált sajtótájékoztatón hazugsággal vádolta meg a lányt. „Az ellenzék és a sajtó szólított fel nyilvános állásfoglalásra. Továbbra is fenntartom, hogy Hedvig beteges hazudozó“ – mondta. Arra a kérdésre, hogy akkor vajon magát vágta földhöz és a saját ajkát harapta meg Hedvig, Kaliňák kijelentette: a lány sosem esett a földre. „Egyszerűen ha megnézi, három orvosi jelentés volt. Az egyik brutális sérülésről beszélt, a másik már csak feleannyi sérülésről, a harmadik szerint pedig semmilyen sérülés nem volt. A lány másnap egyedül ment haza. Azt akarja mondani, hogy ha belső sérülései lettek volna, nem tartották volna őt bent megfigyelésre? Nincs egyetlen bizonyíték sem mellette, ellenben senki sem kérdez már az ellene szóló bizonyítékokról“ – tette hozzá.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek