Szeretnék a természetet az amerikaiak

Egy friss kutatás szerint az amerikaiak úgy vélik, a természetben töltött idő az egyik legnagyszerűbb dolog, amit az élet adhat. A többség ugyanakkor idő hiányában nem él a kirándulások lehetőségével, mert hátráltatná a mindennapok ügyintézését.

A Nestlé Waters megbízásából készült az a kutatás, amely szerint az amerikaiak 95 százaléka állítja, a természetben töltött időt az élet egyik nagyszerűsége. A válaszok szerint a megkérdezettek 98 százaléka úgy véli, az ország nemzeti parkjainak meglátogatása kínálja a legjobb lehetőséget arra, hogy a természet csodáját élvezzék.

A kutatás eredményei szerint ugyanakkor, kevéssé élnek a természetjárás lehetőségével a válaszadók. A kirándulások az érvek szerint a rá fordítandó idő hiányában maradnak el. A megkérdezettek 79 százaléka állítja, hogy nincs elég ideje arra, hogy kirándulni menjen, míg háromnegyedük úgy látja, a túrák értékes időt vennének el a munkavégzéstől és a mindennapi teendők elvégzésétől. Bár a kötelességekre hivatkoznak, mégis 81 százalékuk állítja, hogy a szabadidő értékes eltöltése fontos lenne.

ELTE Társadalomtudományi Kar

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »