Modern, korrupciómentes államot akar Janukovics

Csütörtökön Kárpátaljára látogatott Viktor Janukovics. Az ukrán államfő felkereste a Tiszasalamonban működő EuroCar autógyárat, ahol fontosnak nevezte, hogy az országban kellő feltételeket teremtsenek a gépkocsigyártás fejlesztéséhez. Elmondása szerint ennek érdekében már megbízást adott egy olyan munkacsoport felállítására, amelynek tagjai között ott lennének mind az ágazat szakemberei, mind a hatalom képviselői.

Viktor Janukovics hangsúlyosan szólt a jó üzleti légkör megteremtésének szükségességéről, rámutatva, hogy aktív munka folyik a szabályozási politikai tökéletesítését célozva. „Azt a feladatot tűztük ki, hogy tökéletesítsük a szabályozási politikát, lényegében véve elhárítva az akadályokat az üzleti élet fejlesztése elől országunkban, kellő feltételeket teremtve a befektetők számára” — közölte.

Az ukrán államfő ma részt vett a gazdasági reformokkal foglalkozó regionális bizottság Ungváron megtartott ülésén is. Ennek során dicsérően szólt a megyében foganatosított, az energiahatékonyságot célzó intézkedésekről. Elmondása szerint az egész országra kiterjesztik az itt szerzett azon tapasztalatokat, amelyek révén sikerült kiváltani a központosított hőszolgáltatást.

„Pozitívan viszonyulok Kárpátaljának az energiahatékonyság növelését célzó kezdeményezéseihez. Ennek nyomán lényegesen csökkenthető a fűtés költsége. Az egész országra kiterjesztjük ezt a kezdeményezést” — közölte az államfő. „Egy olyan érdekes tapasztalat, egy olyan példa ez, amikor nem várták, hogy mit mondanak „fentről”, hanem önállóan hozzáláttak a gazdasági kérdések, a kommunális gazdaság problémáinak a helyi lehetőségek figyelembevételével való megoldásához” — tette hozzá.

Viktor Janukovics a megyeszékhelyen tartott tanácskozáson bejelentette azt is, hogy nemsokára aláírja a Legfelsőbb Tanács által elfogadott korrupcióellenes törvényt. Elmondása szerint olyan információkhoz jutott, amelyek szerint Kárpátalján korrupcióval foglalkoznak egyes járási állami hivatalok vezetői. Arra figyelmeztetett, hogy azonnal elbocsátják azokat, akikről ez bebizonyosodik. „A kárpátaljai üzletemberekhez fordulok: írjanak levelet nekem, keressenek telefonon, tájékoztassanak arról, ki akadályozza Önöket a munkában, az üzleti életben” — tette hozzá

„Azt szeretném, ha megértenénk: a modern, korrupciótól mentes állam jelenti Ukrajna jövőjét. Európai szabványokkal rendelkező államnak kell lennie” — húzta alá az államfő.

Kitekintő / UMDSZ.uz.ua

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »