Fellendült a világvégebunkerek piaca Ukrajnában

Egy harkovi vállalat összkomfortos óvóhelyeket kínál olyan ukrán újgazdagoknak, akik komolyan veszik a maják által 2012-re jósolt világvégét.

A vállalat kínálatában olyan 40 négyzetméteres „családi lakások” szerepelnek, amelyeket 0,5-2,5 méterrel a föld felszíne alatt alakítanak ki, és amelyek az igényelt felszerelésektől függően két héttől akár fél évig terjedő időszakra garantálják a vásárlók túlélését bármilyen háborús esemény, környezeti katasztrófa, vagy akár világvége esetén. Vjacseszlav Liszenko cégvezető szerint a vasbetonból készülő óvóhelyek iránt egy éve nőtt meg az érdeklődés a potenciális vásárlók körében, miután nyilvánosságot kapott a maja jóslat, amely 2012. december 21-re jelzi a küszöbön álló világvégét.

A központi lakóhelyiséget, konyhát, fürdőszobát és illemhelyet magában foglaló bunker önálló levegő-, víz- és elektromos energiaellátó rendszerrel rendelkezik, amelyek hatékonysága árfüggő. Rendelhető olyan konstrukció, amely csak két hétre garantálja a túlélést, de olyat is lehet választani, ami hónapokon át képes kényelmes életlehetőséget biztosítani a föld alatt. A cég által kínált világvége-bunkerek kialakítását olyan tapasztalt szakembergárda végzi, akik közül sokan a bajkonuri űrközpont óvóhelyének kiépítésében is közreműködtek.

A családi óvóhelyeket építő cég mindössze másféléves múltra tekint vissza, és eddig főleg a létesítendő menedékek műszaki megtervezésével voltak elfoglalva. Ám mióta közzétették a szolgáltatásukkal kapcsolatos hirdetéseket a világhálón, több tehetős potenciális megrendelő is megkereste őket, elsősorban Harkovból, Szevasztopolból és Kijevből. Liszenko leszögezte, hogy az óvóhelyek berendezéséről, és a szükséges tartós élelmiszerek készletezéséről a megrendelőknek maguknak kell gondoskodniuk.

A vasbetonból készült katasztrófavédelmi bunkereket 30-120 ezer dollárért készíti el a szolgáltatásait interneten hirdető kelet-ukrajnai cég.

Kárpátinfo

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »