Büntetnék a székely zászló kitűzését

Marius Paşcan, a romániai Maros megye prefektusa azt kérte Traian Igaş, közigazgatási és belügyminisztertől, egészítsék ki a jelenlegi törvénykezést, hogy tilos legyen bizonyos jelképek kifüggesztése a helyi önkormányzati épületekre és büntethető legyen a székely zászló kirakása.

Maros megye prefektusának pénteki sajtóközleménye a belügyminiszterrel folytatott egy nappal korábbi tárgyalásról számol be, amelyen Marius Paşcan azt mondta Traian Igaşnak, hogy szükséges a törvények megváltoztatása és bizonyos jelképek középületekre történő kifüggesztésének megtiltása.

A prefektus amiatt tartja ezt fontosnak, mert több Maros megyei polgármesteri hivatal épületére kitették a székely zászlót és ezt nem távolíthatják el a rendfenntartók, a nem felelősségre vonhatóak azok, akik felrakták, “mert jelenleg a törvény csak az ismert jelképek használatát tiltja”.

“Feltétlenül szükség van arra, hogy a törvény megtiltsa bármilyen jelkép kifüggesztését a helyi hatóságok épületeire, hogy ne keletkezzék feszültség egy közösség tagjai között” – nyilatkozta Marius Paşcan.

Kitekintő / Paprika Rádió

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »