Tovább csatázik Horvátországban a Mol

Az INA-val kapcsolatos érzések, vélemények voltak fókuszban a társaság tegnapi elemzői telefonkonferenciáján, érdemben azonban nem kerültünk közelebb a megoldáshoz. A gázüzletág ugyan profitot termelt az első negyedévben, idénre azonban nullszaldót vár a MOL és szó sincs arról, hogy a közeljövőben leválasztanák a divíziót (ahogyan azt korábban jelezték).

Eközben tart a csata a MOL és a horvátok között, mivel sejtésünk szerint a MOL nyugodtabb lenne, ha 50%-ot meghaladó részesedéssel is biztosítaná a kontrollt az INA-ban (a részvényesi megállapodáson túl).

A jövőt illetően nem várnak érdemi elmozdulást a működési környezet tekintetében, akvizíciók kapcsán pedig egy kis szlovén hálózat megvételére lehet számítani. Részvénybevonást vagy visszavásárlást a javuló pénzügyi helyzet ellenére sem terveznek.

Egy érdekességet a beruházási tervek jelentettek, ugyanis az első negyedév 40 milliárd forintos értéke jócskán elmarad az idei évre vonatkozó 370 milliárdos összeg időarányos részétől. Mivel jelentős többletigényt egyelőre nem látunk a mostani működés alapján, valamilyen felvásárlási tranzakcióra gondolunk a MOL kapcsán.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »