Fejlesztéseket tervez az Állami Nyomda

A vártnál jobban alakult az Állami Nyomda idei első negyedéve, amit már a romániai akvizíció is támogatott.

Valamennyi soron az előrejelzéseket meghaladó számokat tett közzé a társaság: 447 millió forintos EBITDA-t és 224 millió forintos adózott eredményt a 4,46 milliárd forintnyi árbevételen. A Napi-konszenzusa 204 millió forintos adózott eredményt jelzett, így pozitív meglepetésnek tekinthető a számadat. Ráadásul, ami a működést illeti, ott javul a társaság jövedelmezősége, ugyanis az EBITDA-marzs szélesedett az egy évvel korábbihoz képest.

A romániai GPV februári akvirálása is már hozzájárult a működési eredményhez, és ennek köszönhetően meg is nőtt az export részaránya az árbevételen belül, mintegy 34%-ra.

A társaság elmondása szerint júniustól új technológiai fejlesztésbe fognak, a Napi Gazdaság értesülése szerint az elektronikus adatlogisztika terén történhetnek a jövőbeni fejlesztések.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »