Vegyes eredményeket hozott az FHB

Bár a bankadó nyomott hagyott az FHB negyedéves számain is, ettől a tételtől tisztítva is vegyes tendenciákra bukkanhatunk a gyorsjelentésben. A nettó kamatbevétel főként a refinanszírozási költségek megemelkedése miatt esett vissza, amelyet az Allianz nyomán triplázódó díj- és jutalékbevétel sem tudott kompenzálni.

Ráadásul a költségsoron az integráció emészti fel továbbra is az erőforrásokat, ráadásul a pénzügyi soron is több, a működéshez kapcsolódó tétel rontja az időszaki összehasonlítást.

A problémás hitelek állománya az egy évvel ezelőtti 5.5%-ról 6.2%-ra nőtt, amely még mindig csinosnak számít hazai összevetésben. Az eredménytermelő képességre azonban ez már nem feltétlenül igaz, hogyan a nettó kamatmarzs 3.5%-ról 2.9%-ra csökkent a bázisévhez képest, részben a kedvezőtlenebb működési környezet eredményeként.

Bár a befektetők változatlanul türelmesek az FHB-val kapcsolatban, a bizalom könnyedén elporladhat a későbbiekben, ha az Allianz integrációja nem hozza a piaci szereplők által remélt eredményeket. Ebből adódóan ha visszapattanásra kerül sor a mai kereskedésben, az csak mérsékelt lehet.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »