Szakértői jelentés: Malina Hedviget nem verték meg

Másfél évig tartott a Komenský Egyetem Orvostudományi Kara dékánjának, amíg újraírta a Malina Hedvig-ügyben készült szakértői jelentését. Amint a kar egyik, neve elhallgatását kérő alkalmazottjától megtudtuk, az új szakvélemény még terhelőbb Malina Hedvigre nézve, mint az előző volt.

Peter Labaštól 2009 novemberében kérte a főügyészség az eredeti jelentés kiegészítését, miután az abban feltüntetett konzultánsok egy része elhatárolódott a dolgozattól. A professzor, az első jelentést is egy évig írta, a harmincöt oldalas munkában mégsem válaszolt a főügyészség által feltett kérdésekre, sőt, számos esetben elferdítette az igazságot, pontatlanul idézett és fontos tényeket nem vett figyelembe – írja az Új Szó szerdai számában.

Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica a főügyészségnek címzett levélben sorolta fel a szakvéleménnyel kapcsolatos kifogásait, de a főügyészség ennek ellenére nem indított eljárást a szakvélemény meghamisítása miatt, hanem annak átdolgozását kérte Labaštól.

Az új szakvéleményt a főügyészségen még nem kapták meg, maga Labaš pedig nem nyilatkozik a részletekről.

Annak ellenére, hogy a nyitrai orvosok szerint Malina Hedviget egyértelműen megverték, az orvosi kar dékánja mégis arra a következtetésre jutott, hogy zúzódásai régebbi eredetűek voltak és az ajkát maga harapta meg. Az új szakvélemény nem sokban különbözik az eredeti jelentéstől, ezt a professzor már októberben sejttette, amikor azt mondta, csak formális hiányosságok miatt kell kiegészítenie.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »