Időben érkeznek a határon túlra szánt támogatások

A jövő hét folyamán megjelennek a Szülőföldön magyarul oktatási-nevelési pályázatok, amelyek szakmai előkészítése befejezés előtt áll, a nyári programok pályázatait előreláthatólag május középén írják ki.

Ezt a magyar nemzetpolitikai államtitkárság és a Bethlen Gábor alapkezelő közölte a Magyar Távirati Irodával.

Emlékeztettek arra, hogy az eddigi gyakorlat szerint a jogosult határon túli magyar általános és középiskolai diákok, valamint egyetemi hallgatók a következő tanév szeptemberétől jutottak hozzá a támogatáshoz, a lebonyolításban részt vevő szakmai szervezetek segítségével ezt a határidőt az idén is tartani fogják. Ennek első lépéseként a vonatkozó kiírásokat a jövő hét folyamán a szakmai szervezetek segítségével megjelenteti a Bethlen Gábor alapkezelő.

A nyártól esedékes határon túli programokra, illetve civil és szakmai szervezetek támogatására szolgáló nyílt pályázatokat várhatóan május közepén írják ki, itt is jelentős érdeklődésre számítanak.

Az államtitkárság és az alapkezelő közös közleményében felidézte, hogy szombaton hivatalosan is meghirdették a Határtalanul! tanulmányi kirándulások pályázatát a magyarországi iskolák számára, amelyre június 3-ig, az együttműködési programokra június 17-ig lehet pályázni.

Az április 30-i kiírást követő egy napon belül több mint 470 érdeklődő kereste fel a honlapot, így minden bizonnyal szép számmal érkeznek majd érvényes pályázatok.

A közlemény tájékoztatott arról is, hogy a határon túli magyarság forrásait a jövőben kezelő Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. bejegyzése a Fővárosi Bíróságon 2011. április 18-án megtörtént. Az alapkezelőt a Magyar Államkincstár ezen a héten ugyancsak nyilvántartásba vette, és biztosította a folyószámla megnyitását. Így a Bethlen Zrt. a többi állami céghez és államháztartási körben lévő intézményhez hasonlóan, teljesen átlátható módon, a kincstáron keresztül bonyolítja pénzügyeit, és elhárultak az akadályok a pályázatok kiírása elől is – tudatta az államtitkárság és az alapkezelő.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »