Szlovákia: Ismét napirendre kerülhet a kettős állampolgárság

Májusban ismét napirendre kerülhet a parlamentben a kettős állampolgárságról szóló rendelkezés megváltoztatásának az ügye – Igor Matovič, az Egyszerű Emberek vezetője ugyanis az előzetes megállapodással ellentétben nem szándékozik várni a a megoldással.

,,A felelős politizálás a problémák megoldásáról, nem pedig azok célzatos halasztásáról szól” – jelentette ki Matovič a TASR hírügynökségnek. Elmondása szerint azért terjeszti elő javaslatát májusban is, mert az megígérte, nem akadályozza a koalíció megegyezése sem, amelynek alapján ősszel tárgyalnak ismét a problémáról – mert elmondása szerint nem is létezik ilyen megállapodás. ,,Személyesen jelen voltam a munkacsoport találkozásán, és semmiféle hasonló megállapodást nem fogadtunk el. Ha valahol a kulisszák mögött megegyeztek, az az ő bajuk” – jelentette ki Matovič.

Ha az Egyszerű Emberek vezetőjének javaslatát megszavaznák, bizonyos feltételek mellett elérhetővé válna egy másik állam állampolgárságának felvétele, illetve a szlovák papírok visszaszerzése – elég ehhez az, hogy a kérvényező egy évig érvényes lakhellyel rendelkezzen az érintett államban. Az új javaslat értelmében a legalább egy évig külföldön foglalkoztatott, vagy a külföldi családtagokkal rendelkező személyek is büntetlenül felvehetnék egy másik ország állampolgárságát.

Bumm.sk / TASR

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »