Osztrák fizetéseket akar a szlovák gazdasági miniszter

Jozef Mihál, az SaS gazdasági minisztere kijelentette, hogy sajnálja a német és osztrák munkaerőpiac megnyitásával elszivárgó munkavállalókat, s reméli, hogy idővel a szlovák bérek versenyezhetnek az osztrák jövedelmekkel.

Mihál értetőnek tartja, hogy a munkaerőpiac megnyitásával többen Ausztriában és Németországban szeretnének boldogulni, de nem szándékozik kibékülni a helyzettel, ugyanis az állam számára nagy veszteséget jelent az „adófizetők pénzéből kitanított” munkaerő elvándorlása.

„Reméljük, hogy egyszer a jövőben az osztrák fizetések már nem gyakorolnak akkora vonzerőt, mint most. Úgy szeretnénk növelni a szlovákiai fizetéseket, hogy ne csábítsák el a szlovákokat az osztrák bérek” – jelentette ki Mihál, de nem pontosította, ezt az állapotot mikorra lenne képes megvalósítani.

Johannes Kopf, az osztrák foglalkoztatási hivatalok képviselője szerint az országban elsősorban képzett ápolónőket, szakácsokat, tetőfedőket és  képzett technikusokat keresnek, sőt, a képzett munkaerőt „vörös szőnyeggel” várják. Évente mintegy 11-16 ezer személy érkezhet az országba, a legtöbb munkavállalóra Magyarországból számítanak az osztrák hatóságok.

Bumm.sk

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »