Az MKP másfajta támogatást javasol az ipari beruházások ösztönzésére

A kormány döntése értelmében módosulnak az ipari beruházások állami ösztönzésének szabályai. Az erről szóló törvénymódosítást a parlamentnek kell jóváhagynia. A törvényjavaslat szerint a Pozsony megyében letelepedő beruházó immár nem folyamodhat állami támogatáshoz vagy adókedvezményhez ha munkahelyeket létesít a megyében.

„Végre nagyobb eséllyel pályázhatnak a leszakadó, hátrányos régiókban letelepedni szándékozó beruházók. A kérdés az, hogy vajon a Trencsén megyében vagy Zsolna megyében letelepedő beruházó miért kaphat továbbra is állami ösztönzést, adókedvezményt, hiszen e két megye járásaiban a munkanélküliség aránya mélyen az országos átlag alatti szinten tanyázik.

Ugyanis ha e két megyét kizárnák a megcélzott térségek közül, akkor az állami ösztönzésnek köszönhetően sokkal nagyobb eséllyel pályázhatnának a hátrányos, leszakadó térségek munkahelyteremtő beruházók megnyerésére. Több munkahelyteremtő beruházás telepedhetne le Kelet- és Dél-Szlovákia azon járásaiban, amelyek hosszú távon a legmagasabb munkanélküliségi mutatókkal bírnak.

Aktuális problémakezelésről van szó, mert érzékelhetők a gazdasági fellendülés első jelei ill. a SARIO Állami Beruházás- és Vállalkozásfejlesztő Ügynökség több, mint 70 potenciális beruházóval tárgyal.

A Magyar Koalíció Pártja felszólítja a kormánykoalíció pártjait, úgy módosítsák az állami ösztönzésről szóló törvényt, hogy ipari beruházások ösztönzésére állami támogatást vagy adókedvezményt csakis az a beruházó kaphasson, aki az országos átlag feletti munkanélküliségi aránnyal bíró járásban hajtja végre munkahelyteremtő beruházását” – nyilatkozta Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke.

Felvidék.ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »